Lantionpohjan tehtävät

Mitä niitä olikaan?

8.10.2018/Lantionpohjan fysioterapia/7 min. read
Home/Blogi/Lantionpohjan fysioterapia/Lantionpohjan tehtävät

Ryhdin peruspilari

Lantionpohja kimpassa syvien vatsa- ja selkälihasten, lonkankoukistajien sekä pallean kanssa muodostaa meidän keskivartalon tukilihaspaketin. Kun tämä tiimi pelaa yhteen ja toimii moitteettomasti, on meidän keskivartalomme vahva, ryhti hyvä ja voimantuotto ala-ja ylävartalon välillä optimaalista.

MYSELF

Pissan pidättäjä

Lantionpohjassa on lihaksia kolmessa eri kerroksessa ja nämä lihakset, oikein toimiessaan, pitävät huolen muun muassa siitä ettei pissat lirahda housuun. Lantionpohjan lihakset toimivat automaattisesti, mutta ne ovat myös tahdonalaisesti hallittavissa. Fiksua ja käytännöllistä.

Kannattelija

Lantionpohjan päällä pötköttelee meidän sisäelimet. Raskaana ollessa lantionpohja kannattelee myös vauvan painon kaikkine lisineen. Melkoinen homma!

Petipuuhien piristäjä

Seksuaalisen mielihyvän takaa sopivasti vahva ja oikeassa kohdassa rento lantionpohja. Tämäkös jos jokin ilahduttaa sekä itseä että kumppania! Ja lantionpohjan lihasten treenailu yhdessä tuo hyödyn lisäksi kivaa vaihtelua makuuhuoneeseen. 😉

Elikkäs…

Lantionpohjalla on siis monta tärkeää tehtävää, minkä vuoksi kannattaa treenata tätä ”ei niin ulospäin näkyvää” lihasryhmää. Ai mitenkö? Seuraavassa postauksessa vinkkejä lantionpohjan harjoittelusta ja rentoutuksesta. Pysytään naiset kuulolla (ja timminä)!

Puhelin: 040 – 722 3497 / Sähköposti: marianna (ät) fysiofemi.fi
Created with love by Wiisas Crew